Farmaceutpodden

Volontärarbetaren

March 26, 2020

91163178_213204580033439_4452103660981190656_n.jpg

I det här avsnittet av Farmaceutpodden möter ni apotekaren Srebrenka Dobrić som tog tjänstledigt från sitt arbete som adjunkt vid Uppsala Universitet för att volontärarbeta i Argentina.

Srebrenka berättar om hur hon via Farmaceuter Utan Gränser i Argentina blev involverad i ett humanitärt projekt där läkemedel delas ut till kroniskt sjuka med diabetes typ II och högt blodtryck. Hon blir stationerad i den lilla staden Tres Isletas och möter en verklighet som skiljer sig mycket från den tillvaro hon är van vid i Sverige.

Hur kommer det sig att Srebrenka ville volontärarbeta i Sydamerika? Vad gjorde hon på äldreboendet? Var det lätt att hitta ett volontärarbeta inom professionen? Skulle hon kunna tänka sig att volontärarbeta igen?

Srebrenka är verkligen en inspirerande person som har gett av både sin egen tid och kunskap för att hjälpa andra till en bättre hälsa. Vilken förebild!

Är du intresserad av att volontärarbeta i Argentina? Tveka då inte att kontakta Farmaceuter Utan Gränser i Argentina, de är mycket öppna för samarbeten www.fsfargentina.org.ar Det går också bra att kontakta Srebrenka för goda råd och tips via epost.

Play this podcast on Podbean App